Skip content en ga naar navigatie

Laura Van Bouchout

11apr2011

Laura Van BouchoutKen jij Laura Van Bouchout al? Neen? “Laura de Jobshopper” klinkt je misschien wat bekender in de oren. Het jaar voor ze 30 wordt wil Laura 30 jobs uitproberen in de hoop haar droombaan te vinden. Het initiatief leverde haar naast een pak boeiende jobs ondertussen ook een heuse internethype op. Op de koop toe belt ze ook met Ello Mobile en daarmee vult ze de maandelijkse vacature van Ello-held. Van een droomjob gesproken!

Leeftijd: 29 jaar
Woonplaats: Leuven
Beroep:Halftijds muziekprogrammator in een cultuurcentrum en jobshopper op www.jobshopper.be
Hobbies:Mijn leven draait dit jaar vooral om werk. Maar als ik niet werk vind je me waarschijnlijk terug in een café met een Ricard, voor een goede serie met een kat op de schoot, al trommelend in een drumtroep of onderweg naar een buitenlands avontuur.

Hoe heb je Ello leren kennen?

Op oudejaarsavond 2008 vertelde iemand me erover. Ik was zo enthousiast dat ik ondanks alle Cava de naam “Ello” heb kunnen onthouden (lacht). De dag erop ben ik meteen overgeschakeld.

Waarom koos je voor Ello?

Waarom zou je niet voor Ello kiezen? Bewust en solidair consumeren wordt hopelijk steeds vaker een optie in de toekomst. Af en toe zie je trouwens nog andere van zulke fijne initiatieven opduiken zoals music.onepercentfortheplanet.org. Met dit initiatief staan muzikanten een deel van de winst op hun muziek af aan het goede doel.

Welk project steun je en waarom?

Ik heb gekozen voor de regenwouden in Sumatra. Ik ben nogal bezig met ecologie en wil zo een ietsiepietsie tegengewicht bieden voor mijn gigantische ecologische voetafdruk.

Is je gsm-gebruik veranderd, nu je weet dat je met elk gesprek en sms'je een steun geeft aan mensen en projecten die het nodig hebben?

Ik tel mijn belwaardeseconden in ieder geval niet meer (lacht). Ik sms en bel er nu met een gerust gemoed op los, wetende dat het geld zeker goed besteed wordt. Als dat de ene maand 30 euro meer is dan de andere, dan is dat geen enkel probleem: het regenwoud in Sumatra kan er maar baat bij hebben. Het geeft me een zekere gemoedsrust in mijn belgedrag.

Hoever reikt jouw sociaal en ecologisch bewustzijn? Steun je naast Ello Mobile nog andere initiatieven?

Ik probeer eerst en vooral bij mezelf te beginnen. Zo bel ik met Ello, zit ik bij Triodos bank, isoleer ik mijn huis van boven tot onder, probeer ik vegetarisch te eten en ga zo maar door. En ik zeur er vooral veel over tegen mijn vrienden (lacht). Ik steun ook nog andere initiatieven, maar dat is nu eerder ad hoc dan structureel.

Je weet dat Ello veel te danken heeft aan de mond-aan-mondreclame van zijn gebruikers. Heb jij al vrienden of kennissen warm kunnen maken om over te stappen naar Ello?

Minder dan ik zou willen.
Daar had ik toch wat meer van verwacht.Mijn moeder en een stuk of vijf vrienden zijn ondertussen wel overgeschakeld. De meeste van mijn vrienden vinden het wel een fantastisch concept maar zien het toch niet zitten hun “fantastisch” pakket met x-aantal sms’jes en andere voordelen op te geven. Jammer.

Welk sms'je/telefoontje zou je vandaag gelukkig kunnen maken?

Een telefoontje van The Lonely Planet met de vraag of ik voor Jobshopper niet een tijdje mee wil werken aan een gids.

Benieuwd naar de avonturen van Laura in jobland?
Volg haar dan op www.jobshopper.be of op Twitter via @dejobshopper.

Geef een reactie

Ello tweets

Schrijf je nu in op de Ello-nieuwsbrief
Sluiten

Zo ben je helemaal mee met

  • Ello-nieuwtjes
  • Projectupdates
  • Concrete resultaten