Skip content en ga naar navigatie

Ello heldin van de maand - Greet Poelvoorde

26jan2011

GreetMaak kennis met Greet Poelvoorde: de nieuwe Ello-heldin van de maand. Greet woont in Antwerpen en werkt voor de NGO Bevrijde Wereld. Bellen doet ze met Ello, maar zeker niet alleen voor eigen winkel. Naast het watervoorzieningproject in Guinee-Bissau steunt ze ook Garbiela in de Filippijnen.

Leeftijd: 37
Woonplaats: Borgerhout - Antwerpen
Beroep: Educatief medewerker NGO Bevrijde Wereld
Hobbies: lezen, film, zwemmen, reizen, fotografie, afspreken met vrienden

Hoe heb je Ello leren kennen?

Via mijn werkgever, Bevrijde Wereld. Zij organiseert één van de Ello-projecten voor watervoorziening in Guinee-Bissau.

Waarom koos je voor Ello?

Omdat organisaties die werk maken van meer rechtvaardigheid mijn steun dubbel en dik verdienen. En als dat dan nog eens kan door simpelweg te bellen en te sms’en, dan ben ik meteen verkocht./p>

Welk project steun je en waarom?

Water en hygiëne in Guinee-Bissau en Mensenrechten op de Filippijnen. In 2000 heb ik de kans gehad de Filippijnen te bezoeken en er kennis te maken met enkele mensenrechtenorganisaties, waaronder Gabriela. De kracht die uitgaat van die organisaties heeft me toen enorm geraakt. Veel van hen die zich inzetten voor meer rechtvaardigheid in de Filippijnen hebben het hard te verduren. Medewerkers en activisten worden bedreigd, ontvoerd en zelfs vermoord. Zij die deze wantoestanden durven aan te klagen verdienen daarom mijn onvoorwaardelijke steun.

Het waterleed in Guinee-Bissau heb ik echter nog niet van dichtbij gezien, maar wel in andere West-Afrikaanse landen. Dat zoiets elementair in zo veel landen ter wereld zo’n groot probleem blijft, is een echte schande. Gelukkig zorgt het project van Bevrijde Wereld stilletjesaan voor de ommekeer voor vele families in Guinee-Bissau.

 

Is je gsm-gebruik veranderd, nu je weet dat je met elk gesprek en sms’je een steun geeft aan mensen en projecten die het nodig hebben?

Niet echt. Maar het doet wel deugd te weten dat al mijn sms’jes en telefoongesprekken enkele organisaties een steuntje in de rug geven.

Hoever reikt jouw sociaal en ecologisch bewustzijn? Steun je naast Ello Mobile nog andere initiatieven?

Naast mijn werk bij Bevrijde Wereld steun ik ook financieel verschillende projecten. Verder neem ik ook deel aan acties zoals ‘Stop the killings’, een event dat de mensenrechtenschendingen in de Filippijnen in de kijker zet en aanklaagt.

Ik probeer ook bewust te consumeren. Zo hou ik rekening met de ecologische, sociale en politieke aspecten die schuil gaan achter een product. Daarom ben ik ook lid van een voedselteam. Dat is een initiatief waarbij teams in groep groenten, fruit en brood rechtstreeks bij lokale bioboeren kopen. Ook bij de wereldwinkel ben ik vaste klant. .

Je weet dat Ello veel te danken heeft aan de mond-aan-mondreclame van zijn gebruikers. Heb jij al vrienden of kennissen warm kunnen maken om over te stappen naar Ello?

Ik vertel er regelmatig over tegen vrienden en familie, ja. Maar of er echt ook mensen zijn overgestapt, dat weet ik niet. Tijdens de activiteiten van Bevrijde Wereld, deel ik ook altijd zo veel mogelijk Ello-flyertjes uit. Zo probeer ik mensen die voor Bevrijde Wereld gewonnen zijn ook van Ello te overtuigen.

Welk sms’je/telefoontje zou je vandaag gelukkig kunnen maken?

Een sms’je uit Ierland van mijn zus want zij kan elk moment bevallen!

BEN JIJ ONZE NIEUWE “ELLO HELD VAN DE MAAND”?
Stuur ons nu een mailtje en wie weet word jij de ster van ons volgende interview.

Geef een reactie

Ello tweets

Schrijf je nu in op de Ello-nieuwsbrief
Sluiten

Zo ben je helemaal mee met

  • Ello-nieuwtjes
  • Projectupdates
  • Concrete resultaten