Skip content en ga naar navigatie

Ello-held van de maand: Ilona Plichart

24sep2014

Met Ilona Plichart uit Borgerhout hebben we weer een Ello-heldin gevonden waar we écht trots op kunnen zijn. Ze is actief in allerlei fijne organisaties en helemaal gek op haar man en haar vrienden. Voor ons is het duidelijk: Ilona heeft haar hart op de juiste plaats én ze is iemand die – net zoals wij – niet graag stilzit!

Naam: Ilona Plichart
Leeftijd: 34
Woonplaats: Borgerhout
Beroep: coördinator Wablieft
Hobby’s: literatuur, bestuurslid Amnesty International Vlaanderen, tijd doorbrengen met vrienden

Hoe heb je Ello leren kennen?

Lang geleden via de reclame op MO*-magazine. Nadat ik er met een vriendin over sprak, die een Ello Mobile-sticker op haar gsm had, besloot ik om ook over te stappen. En daar heb ik nog geen seconde spijt gehad: de service is goed én de winst gaat naar belangrijke projecten!

Waarom koos je voor Ello?

Een gsm heb je nu eenmaal nodig. Als je dan de winst naar ‘verantwoorde’ producten en/of goede doelen kunt laten gaan, is voor mij de keuze snel gemaakt.

Welk project steun je en waarom?

Ik koos enkele jaren terug voor Mobiele School en ook voor steun aan de Palestijnse vluchtelingenkinderen in kampen in Libanon. Eigenlijk zou ik ze wel allemaal willen steunen...

Is je gsm-gebruik veranderd, nu je weet dat je met elk gesprek en sms’je een steun geeft aan mensen en projecten die het nodig hebben?

Ik bel of zeker niet méér. Sorry, Ello Mobile! Maar ik ben wel elke maand blij dat ik met mijn gsm-factuurtje toch mij steentje bijdraag aan goede doelen.

Hoever reikt jouw sociaal en ecologisch bewustzijn? Steun je naast Ello Mobile nog andere initiatieven?

Natuurlijk! Ik ben actief bezig met ecologisch leven, en ben bestuurslid bij Amnesty International Vlaanderen. Daarnaast begeleid ik een samenleesgroep in een buurthuis in Deurne en geven mijn man en ik een kleine maandelijkse financiële bijdrage aan enkele organisaties die werken rond milieu en de Noord-Zuidproblematiek. Je merkt het: Ello Mobile past perfect in onze levensfilosofie.

Je weet dat Ello veel te danken heeft aan de mond-aan-mondreclame van zijn gebruikers. Heb jij al vrienden of kennissen warm kunnen maken om over te stappen naar Ello?

De eerste die ik warm maakte, was mijn man. Hij is wat later dan ik overgestapt, en belt nu toch ook al enkele jaren via Ello Mobile. Als ik andere mensen over Ello Mobile vertel, merk ik jammer genoeg dat velen het nog niet kennen. Zonde!

Welk sms’je/telefoontje zou je vandaag gelukkig kunnen maken?

Het is altijd fijn om iets te horen van vrienden die in het buitenland wonen. Of – laat ons hopen dat nooit zal gebeuren – goed gezondheidsnieuws van ernstig zieke vriend of familielid.

Geef een reactie

Ello tweets

Schrijf je nu in op de Ello-nieuwsbrief
Sluiten

Zo ben je helemaal mee met

  • Ello-nieuwtjes
  • Projectupdates
  • Concrete resultaten