Skip content en ga naar navigatie

Brief aan onze klanten

20mrt2014

602.679 euro winst voor de Ello-projecten
Een dikke merci!

Ello,

Alle sms-duimen, dove oren en smartphone-verslavingen ten spijt, zijn we ook dit jaar supertrots op de bijgespaarde Ello-opbrengst. Met een gecumuleerde winst van 602.679 euro hebben we het boekjaar 2013 afgesloten. En dat is ondertussen toch al een aardige som geld. Vanuit de grond van ons Ello-hart zeggen we dan ook dankuwel aan alle enthousiaste Ello-fans!

Benieuwd waar al die mooie centen dit jaar naartoe zijn gegaan?
Hieronder lees je hoeveel we onze 8 liefdadigheidsprojecten hebben gesponsord.

We verbeteren de leefomstandigheden voor Zuid-Amerikaanse straatkinderen

Met jouw steun hebben we in Zuid-Amerika maar liefst 1716 straathoeksessies gedaan met mobiele schooltjes. Zo leverden we een belangrijke bijdrage aan het humaniserings- en preventiewerk ter plaatse. Zonder twijfel een cruciale stap in de reïntegratie van duizenden kansarme straatkinderen.

We geven weeskinderen in Kinshasa een thuis in het SOS-kinderdorp

Dankzij jouw belgedrag hebben we intussen 221 kinderen opgevangen in het SOS-kinderdorp in Kinshasa. Voor 1 € Ello-winst per dag krijgen ze een jaar lang onderwijs, medische zorgen en een warme thuis bij de SOS-mama’s. In een veilige omgeving kunnen ze hun persoonlijkheid en vaardigheden verder ontwikkelen.

We steunen de persoonlijke ontwikkeling van jonge Palestijnse vluchtelingen

Samen verzekerden we de opvoeding en kwaliteitsvolle begeleiding van 922 Palestijnse kinderen in Libanese vluchtelingenkampen. Het geeft deze groep jongeren opnieuw uitzicht op een betere toekomst.

We zorgen voor duurzame toegang tot water en hygiëne in Guinee-Bissau

636 families in Guinee-Bissau krijgen toegang tot zuiver water. Je zorgde er ook mee voor dat we mensen ter plekke de juiste vorming kunnen geven om zelf in hun hygiënische basisbehoeften te voorzien.

We geven extra slagkracht aan mensenrechtenteams op de Filippijnen

Ons gsm-gebruik financierde al 38 mensenrechtenteams die zich dagelijks inzetten voor het welzijn van vrouwen op de Filippijnen. Het geeft hen meer slagkracht om daadwerkelijk iets aan de moeilijke situatie in hun land te veranderen.

We schenken kwetsbare zorgbehoevenden een medische consultatie in Brussel

Ook al rijdt de Medibus nog maar enkele maanden rond, toch werden dankzij Ello al een 50-tal medische verzorgingen en 400 bedelingen van steriel injectiemateriaal gedaan. Brusselse daklozen en druggebruikers kunnen nu gratis op consultatie in het rondrijdende dokterskabinet, een mobilhome die werd aangekocht met de steun van Ello.

We zorgen dat het Dal van de Grensmaas proper blijft en duurzaam beheerd wordt

1585 hectare natuurgebied in het Dal van de Grensmaas wordt ondertussen duurzaam beschermd. Inrichtingswerken werden uitgevoerd om de fauna en flora optimaal te behouden, en zwerfvuil werd opgeruimd. Het gebied is ook opengesteld voor publiek.

We beschermen de bonobo’s aan de Congostroom

416 bonobo’s worden duurzaam beschermd in Congo. En de sensibiliseringsacties werpen hun vruchten af. Lokale inwoners raken ervan overtuigd dat de bonobo’s beschermd moeten worden en stropers worden bestraft. De weg is er met andere woorden geplaveid voor ecotoerisme.

Of je nu één concreet Ello-project sponsort, of gewoon alle acht … Je mag net als ons heel trots zijn op de mooie winst die we hebben bijeengebeld. Vertel het gerust aan al je vrienden en kennissen, en dan vooral aan al diegenen die nog geen Ello zijn. Wie weet kan je hen overtuigen om mee de winst voor 2014 te verzamelen. Spread the Ello-word!

Tevreden groenten en nogmaals ‘merci’,

Serge Van de Zande
Oprichter Ello Mobile

Geef een reactie

Ello tweets

Schrijf je nu in op de Ello-nieuwsbrief
Sluiten

Zo ben je helemaal mee met

  • Ello-nieuwtjes
  • Projectupdates
  • Concrete resultaten