Skip content en ga naar navigatie

Ello-vrienden Filip Peeters en Ann Miller schitteren in Salamander

04jan2013

Pi _salamander _l

Onze Ello-vrienden Filip Peeters en Ann Miller hebben allebei een belangrijke rol in Salamander, de nieuwste misdaadserie op één! Afgelopen zondag werd de eerste aflevering van deze nieuwe Vlaamse fictiereeks uitgezonden. En wij zijn fan vanaf de eerste minuut.

Gekluisterd aan het televisiescherm keken wij met vol verwachting uit naar de langverwachte eerste aflevering van Salamander. Vanaf het eerste kwartier wordt de spanning onmiddellijk ten top gedreven. De bende van Klaus (Koen De Bouw) heeft het gemunt op 66 kluizen in de familiebank Jonkhere in Brussel. Deze kluizen behoren toe aan een selecte groep van strategische machthebbers. Kortom: mannen waar je niet mee wilt sollen.

De indringers zijn uit op geld, maar zeer duidelijk ook op de persoonlijke bezittingen die zich in de kluizen bevinden. Waardepapieren laten ze daarentegen opvallend links liggen. Hoewel de bende nauwkeurig en uitgekiend te werk gaat, verloopt de overval niet volledig volgens plan. Zo loopt één van de bendeleden brandwonden op bij het kraken van de kluizen. Een andere boef schendt het vertrouwen van leider Klaus door stiekem toch waardepapieren mee te grissen. Maar al bij al is het een geslaagde overal met als buit: veel geld, maar bovenal bezwarende foto’s en documenten.

De overval zorgt voor paniek bij alle betrokkenen. Zowel de leiding van bank Jonkhere, als de procureur-generaal van het ministerie van justitie en de gedupeerden besluiten geen ruchtbaarheid te geven aan de overval teneinde te voorkomen dat duistere privégeheimen het daglicht zouden zien.

Hun doofpotoperatie dreigt evenwel te mislukken, want de gedreven politie-inspecteur Paul Gerardi (Filip Peeters) komt de misdaad toevallig op het spoor. Wanneer hij besluit zich in de zaak te verdiepen, wordt hij ontslagen. Paul volhardt en blijft zoeken naar de waarheid, hoe hard hij ook wordt tegengewerkt. Zijn speurtocht zal leiden naar een geheim genootschap met de naam Salamander. En al snel beseft Paul dat zijn leven op het spel staat.

Wij hebben geen moment van de aflevering gemist en zaten de ganse tijd op het puntje van onze stoel. Zo spannend, zo beklemmend en mysterieus. De perfecte ingrediënten voor een misdaadreeks van topniveau over corruptie en complotten. Hoewel onze Ello-vrienden Filip en Ann tijdens deze eerste aflevering nog maar af en toe in beeld kwamen, hebben wij honger naar meer! Salamander, dat is pas pure klasse, om niet te zeggen het is Ello-klasse!

Salamander, nog 11 weken lang iedere zondagavond om 21:20 op één.

Geef een reactie

Ello tweets

Schrijf je nu in op de Ello-nieuwsbrief
Sluiten

Zo ben je helemaal mee met

  • Ello-nieuwtjes
  • Projectupdates
  • Concrete resultaten