Skip content en ga naar navigatie

Waterbanners stelen de show

22jan2013

waterbanners

Wie onlangs in Sint-Niklaas was, heeft ze misschien al gezien: de waterbanners aan de gevels van verschillende secundaire scholen. De leerlingen ontwierpen deze zelf. Zo willen ze de aandacht vestigen op de waterproblematiek bij ons én in de wereld. Het initiatief kadert in het educatief project Loop naar de Pomp?!.

Al sinds het begin van dit schooljaar werken leerlingen van verschillende Sint-Niklase lagere en secundaire scholen rond de waterproblematiek bij ons én in het Zuiden. Bevrijde Wereld, stad Sint-Niklaas en verschillende educatieve organisaties zetten daarvoor een speciaal educatief project op poten, Loop naar de pomp?!. Als startschot schreven 10 secundaire scholen zich in voor de workshop ‘Ontwerp je eigen waterbanner’. Samen met een grafisch ontwerper gingen de leerlingen aan de slag. Ze kwamen met originele slogans en ontwerpen op de proppen.

Een paar voorbeelden? ‘Heel de wereld waterpas’, ‘zout of zoet, water doet je goed’, ‘spaar drinkbaar water voor later’, ‘een voor water, water voor allen’en ‘de maat is vol’. De 10 prachtige banners prijken nu op de gevels van de deelnemende scholen. Doe een toer in Sint-Niklaas en ontdek ze allemaal!

Geef een reactie

Ello tweets

Schrijf je nu in op de Ello-nieuwsbrief
Sluiten

Zo ben je helemaal mee met

  • Ello-nieuwtjes
  • Projectupdates
  • Concrete resultaten