Skip content en ga naar navigatie

I VOW to fight VAW - deel 3

24jul2012

Onze Filippijnse partner, de vrouwenbeweging Gabriela, wordt dagelijks geconfronteerd met geweld tegen vrouwen (violence against women, VAW). De organisatie zet niet enkel campagnes op om deze problematiek aan te kaarten, maar ze zorgt ook voor de psychologische opvang en begeleiding van slachtoffers.

En er is heel wat werk aan de winkel: volgens Gabriela tonen de cijfers van 2010 aan dat er op de Filippijnen elke 43 minuten een vrouw het slachtoffer wordt van fysiek geweld.

Gabriela heeft intussen ook een E-VAW-campagne opgestart om het geweld tegen vrouwen via internet aan de kaak te stellen. Vrouwen op de Filippijnen worden vaak het slachtoffer van scandaleuze seksvideo’s die vervolgens op het internet worden gezet. Met de titel “Manila Scandal Part 2” probeert Gabriela haar campagne in de verf te zetten en zo mensen die op zoek gaan naar schandaalvideo’s, om de tuin te leiden. Het filmpje begint als een echte schandaalvideo maar neemt al snel een andere wending: een vrouw vertelt wat ze heeft moeten doormaken nadat er een schandaalvideo over haar op het internet verscheen. Deze misleidende titel alsook het frequente gebruik van het woord ‘scandal’ (zoals je achternaam op Facebook vervangen door ‘scandal’) zorgt ervoor dat de eigenlijke schandaalvideo’s minder zichtbaar worden in de zoekmachines.

Verder heeft Gabriela nog een aangrijpende campagnevideo gemaakt die je hieronder kan bekijken.

Geef een reactie

Ello tweets

Schrijf je nu in op de Ello-nieuwsbrief
Sluiten

Zo ben je helemaal mee met

  • Ello-nieuwtjes
  • Projectupdates
  • Concrete resultaten