Skip content en ga naar navigatie

Internationale Dag van het Straatkind

08mei2012

MobileSchool

Omdat er meer dan 150 miljoen kinderen op straat leven, ijverde Mobile School voor het tweede jaar op rij voor een Internationale dag van het Straatkind. Wereldwijd tekenden straatkinderen hun grootste droom op de mobiele school. Uit al de inzendingen werd er 1 droomtekening gekozen die op donderdagnamiddag 12 april door Mobile School en vele helpende handen in reuzenformaat op het Leuvense Ladeuzeplein werd gekrijt!

Naast vele internationale organisaties deden ook 18 partnerorganisaties van Mobiele school mee aan de Internationale dag. Ze vierden met de kinderen op straat deze speciale dag en deden allerlei activiteiten rond hun dromen.

Op 12 april organiseerde ook Desarrollo Social & Habitat, partner van Mobile School, een evenement voor werkende kinderen in Quito, Ecuador. Een greep uit hun verslag: "Voor sommige kinderen was het moeilijk om hun droom te bepalen. We begonnen met een reis in de toekomst. Wat zou er gebeuren als je 5 jaar ouder bent? En wat als je nog eens 5 jaar ouder zou zijn? Dankzij enkele panelen aan de mobiele school, was het voor de meeste kinderen gemakkelijker om hun droom te tekenen en te beschrijven."

"Even erna deelden we de droomtekeningen uit van straatkinderen over heel de wereld die we gekregen hadden van andere partners van Mobile School, en de reactie van de kinderen was overweldigend. Je zag hun ogen oplichten van blijheid tot zelfs trots! Omdat ze zagen dat hun dromen niet zo verschillend waren van dromen van andere kinderen in de wereld, omdat ze voelden dat er nog kinderen waren zoals zij, omdat ze voelden dat ook zij deel uitmaakten van een stukje wereld."

Steun Mobile School >

MobileSchool Ecuador

Geef een reactie

Ello tweets

Schrijf je nu in op de Ello-nieuwsbrief
Sluiten

Zo ben je helemaal mee met

  • Ello-nieuwtjes
  • Projectupdates
  • Concrete resultaten