Mobile School wil duurzame veranderingen teweegbrengen vanuit de inspirerende kracht van straatkinderen. Om deze missie kracht bij te zetten, willen ze ook het begrip ‘duurzaamheid’ zo veel mogelijk doortrekken in alles wat ze doen.
Toña Pineda en Gonzalo Velazko, twee lokale vrijwilligers van Mobile School, werkten de afgelopen jaren al regelmatig mee met hun medewerkers bij de plaatsing van een mobiele school in Latijns-Amerika. Zij bouwden jarenlange ervaring op door aan de slag te gaan met de mobiele school op straat en door regelmatig de vormingen mee te begeleiden. Hoog tijd dus om hen de volledige verantwoordelijkheid toe te vertrouwen voor de plaatsing van een nieuwe mobiele school in Latijns-Amerika.
Op die manier haalt Mobile School voordeel op economisch, ecologisch en sociaal vlak. Economisch omdat het veel goedkoper is om lokale krachten over te vliegen van Venezuela naar Ecuador, dan van België naar Ecuador. Ecologisch omdat dat ook voor een minder grote ecologische voetafdruk zorgt. En sociaal omdat Mobile School zo lokale mensen de kans geeft om te groeien en verantwoordelijkheid op te nemen binnen een netwerk van organisaties.
En het resultaat mag er zijn. Het 33ste schooltje is een feit. ‘Desarrollo Social & Habitat’, een kleine organisatie die samenwerkt met de scholengemeenschap ‘Fe & Alegria’ en eerder werkzaam met de mobiele school in Quito, startte onlangs een gelijkaardig project in Ibarra. De opstart in oktober 2011 was in goede handen. resultaat? Sinds oktober 2011 bereikt het project met de mobiele school in Ibarra, drie keer per week meer dan 60 kinderen.
Door het werk met de mobiele school, willen medewerkers een veilige plaats op straat creëren voor kinderen en jongeren die in moeilijke omstandigheden weten te overleven. Zodat ze kunnen leren en spelen en zo bijdragen aan hun eigenwaardegroei.
Sta jij mee aan de wieg van de volgende mobiele school?
> Schakel dan over naar Ello Mobile en steun al gsm’end Mobile School