Skip content en ga naar navigatie

Nieuwe Britse mobiele operator schenkt winst aan het goede doel

26nov2012

The People's Operator

Ello Mobile inspireert! In verschillende landen over de hele wereld zie je hier en daar gelijkaardige initiatieven uit de grond gestampt worden. Zo ook nu in het Verenigd Koninkrijk. Daar is sinds kort ‘The People’s Operator’ actief, een mobiele operator die net zoals Ello Mobile zich actief inzet voor een betere wereld.

Met The People's Operator schenken gebruikers tien procent van hun maandelijks verbruik aan een goed doel naar keuze.

'Ik zoek al lang naar een manier om een bedrijf te beginnen dat gedreven is door winst, maar toch ook goed is voor het welzijn van de mensen in dit land', zegt mede-oprichter en voorzitter Andrew Rosenfeld aan de BBC. Niet alleen schenkt The People's Operator (TPO) 25 procent van zijn winst aan enkele Britse goede doelen, ook gebruikers dragen rechtstreeks bij aan een betere wereld.

Elke nieuwe klant van TPO mag een liefdadigheid opgeven, en iedere maand wordt tien procent van zijn uitgaven doorgestort naar dat goede doel. En dat kan eender wat zijn, zegt de operator van het volk: 'Of dat nu een plaatselijk jeugdhuis of een dierenasiel is, geen enkelsociaal project is voor ons te groot of te klein.'

TPO is een virtuele operator die de netwerkinfrastructuur gebruikt van een andere operator. The People's Operator hangt zijn karretje aan het netwerk van EE - een fusie van Orange en T-Mobile.

In eerste instantie zal TPO enkel prepaidformules aanbieden aan zijn klanten. Binnenkort komen er ook abonnementsformules beschikbaar. Volgens de Britse telecomexpert Keith Dyer van Mobile Europe zijn de tarieven van The People's Operator 'niet uitzonderlijk hoog of laag'.

Bron: standaard.be

Geef een reactie

Ello tweets

Schrijf je nu in op de Ello-nieuwsbrief
Sluiten

Zo ben je helemaal mee met

  • Ello-nieuwtjes
  • Projectupdates
  • Concrete resultaten