Skip content en ga naar navigatie

Manilla getroffen door zware orkaan

30sep2011

Op 27 september 2011 raasde de orkaan Nesat (Pedring) over de Filippijnen soms met een windkracht tot 215km/u. Onze Filippijnse partner Gabriela lanceerde een oproep voor bijstand. Er is enorm veel materiele schade. In sommige gebieden stond het water huizenhoog. Ook heel wat rijstvelden die bijna klaar waren voor de oogst, zijn compleet verwoest. Momenteel zijn er al 35 mensen gestorven en 45 vermist. Gabriela kreeg vanuit de wijken in Manila waar ze actief zijn, de vraag om hulp. Er is onmiddellijke nood aan voedsel (rijst, gedroogde vis, suiker, ...). In deze wijken werden inmiddels 2.627 mensen geevacueerd maar heel wat mensen besloten hun gammele bezittingen niet achter te laten ...

Precies twee jaar geleden werd Manila ook al geteisterd door een orkaan. G3W lanceerde toen een noodoproep via mail en schreef een aantal gemeentes en provincies aan. 29.307€ werd op korte tijd bij elkaar gebracht. Gabriela deed al het mogelijke. Het feit dat zij een zeer goed uitgebouwde werking hebben in de wijken was in deze noodsituatie een godsgeschenk. Zij kennen alle families en wisten wie de grootste nood hadden.

Ook nu zal het werk van Gabriela vele mensen helpen. Wil je hun werking steunen, stort dan een gift op rekeningnr. BE50 0011 9513 8818 van G3W met de vermelding "noodfonds". Giften vanaf 40 euro per jaar geven recht op een fiscaal attest.

Geef een reactie

Ello tweets

Schrijf je nu in op de Ello-nieuwsbrief
Sluiten

Zo ben je helemaal mee met

  • Ello-nieuwtjes
  • Projectupdates
  • Concrete resultaten