Skip content en ga naar navigatie

“Schmutzenbacker is een legende”

25mei2011

Met veel trots stellen we de Ello Mobile-mascotte, Schmutzenbacker, aan je voor. Uit welke hoed we hem toverden? Dat verneem je van de bezieler en tekenaar zelf, Yves Capelle.

Ello Mobile-mascotte

“De beste verhalen zijn altijd uit het echte leven gegrepen”, vertelt hij. “Schmutzenbacker was dan ook echt de naam van een konijn. Althans, van een pluchen exemplaar. En hij heette eigenlijk Schmuzerbacker.”

Of het woord echt een betekenis heeft, dat betwijfelt de tekenaar. “Duits is het alleszins: Schmuzerbacker was de knuffel van een vroegere Duitse vriendin. Ze was erg mooi en lief, maar verschrikkelijk verwend. En ze sleepte dat verrotte ding overal mee naartoe. Alsof ze ermee geboren was.”

Gelukkig is het Ello-konijn geen exacte kopie van zijn Duitse peetvader. “Schmuzerbacker zag er echt niet uit. Dat was niet meer dan een hoopje vodden. Het Ello-konijn is in dat opzicht veel frisser. Hij erfde alleen de naam.” Hij voegt er nog aan toe: “Maar toch, Schmutzenbacker is een legende. En ik ben blij dat die met Ello Mobile wordt verdergezet!”

> Ontdek hier wat voor moois er nog uit zijn tekenpotlood vloeide

Geef een reactie

Ello tweets

Schrijf je nu in op de Ello-nieuwsbrief
Sluiten

Zo ben je helemaal mee met

  • Ello-nieuwtjes
  • Projectupdates
  • Concrete resultaten