Skip content en ga naar navigatie

Aankondiging Bevrijde Wereld

08mrt2011

Bevrijde WereldOp weekend met Bevrijde Wereld

Naar goede gewoonte organiseert Bevrijde Wereld ook dit jaar weer een wervelend Wereldweekend. Drie interactieve dagen vol culturele ontmoetingen, leerrijke workshops en inspirerende lezingen. Voldoende vorming en ontspanning voor het hele gezin. Het thema van dit jaar: water!

Waterdriedaagse

De wereld schreeuwt om drinkbaar water. Één op zes wereldburgers heeft er nog altijd geen toegang toe. En tot geschikt sanitair evenmin. Hoe dat komt en wat er aan gedaan wordt komt tijdens deze boeiende driedaagse uitgebreid aan bod. Maar niet alleen de medewerkers van Bevrijde Wereld maken er de bezoekers wegwijs, ook verschillende gastsprekers vertellen over hun ervaringen met de problematiek. Zo komt Riccardo Petrella, een Italiaanse politicoloog en econoom, er ook een lezing geven.

Ello-project

Ook het Ello-project in Guinee-Bissau krijgt tijdens het Wereldweekend de nodige aandacht. Tijdens een workshop werken Wim Vereecken en Celestin Claeys rond het thema “solidair water”. Verder geven ze een woordje uitleg bij de rol van Bevrijde Wereld en staan ze stil bij hoe iedereen in het dagelijkse leven zijn steentje kan bijdragen om zo de Millenniumdoelstellingen te behalen.

Wie-wat-waar-hoe?

Van vrijdag 1 april tot en met zondag 3 april slaat Bevrijde Wereld haar tenten op in J-Club, De Panne. Wie dat wenst kan er blijven eten en zelfs blijven slapen. Voor kinderen is er animatie en zijn er activiteiten voorzien. Zo kunnen de ouders in alle rust deelnemen aan de workshops. Inschrijven kan via de website of op het telefoonnummer 03 777 20 15.

Geef een reactie

Ello tweets

Schrijf je nu in op de Ello-nieuwsbrief
Sluiten

Zo ben je helemaal mee met

  • Ello-nieuwtjes
  • Projectupdates
  • Concrete resultaten