Skip content en ga naar navigatie

Tweede school voor Ecuador en tweede adem voor Nicaragua

07nov2011

Mobile School

De mobiele schooltjes veroveren met een rotvaart Zuid-Amerika. Onlangs nog breidden ze hun werkterrein uit in Ecuador: daar rijdt sinds kort een tweede mobiele school rond. Net als het eerste schooltje tracht het ook de levensomstandigheden van kinderen te verbeteren door onderwijs op straat aan te bieden. Maar ook in Nicaragua zit de organisatie niet stil. Een medewerker reisde erheen om nieuwe straathoekwerkers op te leiden en een uitwisselingsprogramma op poten te zetten.

Dos escuelas, por favor

Mobile School zette in 2009 voor het eerst voet aan wal in Ecuador. Het mobiele schooltje in Quito werd zo’n groot succes dat een tweede al snel werd geopperd. Vandaag is de uitbreiding een feit en rijdt er nu ook eentje rond in Ibarra, een stad in het noorden van Ecuador. Dit project kwam tot stand in samenwerking met “Fe y Alegria”, één van de grootste schoolgemeenschappen van Latijns-Amerika. Een partnerschap dat bovendien het onderwijssysteem op lange termijn toegankelijker kan maken voor straatkinderen.

Om dit project een flinke kickstart te geven riep Mobile School voor het eerst de hulp in van twee ervaren Latijns-Amerikaanse trainers, Toña Pineda en Gonzalo Velazquez. Hierdoor kon de organisatie besparen op vliegtickets en kwam er meer budget vrij om rechtsreeks in te zetten voor het project. Bovendien is dit ook goed voor de duurzaamheid van de organisatie en verhoogt het de zelfredzaamheid van de projecten.

Straathoekwerkers samenbrengen

Energie, positiviteit en een flinke dosis goesting. Met die ingesteldheid benaderen de straathoekwerkers van de mobiele schooltjes de kinderen in Nicaragua. Al drie jaar lang gaan ze samen met hen op zoek naar wat zij willen leren en wat hun talenten zijn, om die dan maximaal te ontplooien.

Arnoud Raskin, oprichter van Mobile School, vloog erheen en zocht de projecten nog eens op. Hij leidde er nieuwe straathoekwerkers op en luisterde naar de verhalen van de straathoekwerkers. Hiervoor bracht hij de medewerkers van de twee projecten samen: zo konden ze eren van de ervaringen van anderen en elkaar inspireren. Om dan weer met volledig vernieuwde energie aan de slag te gaan op het terrein.

Help je mee het volgende schooltje te bouwen?
> Switch dan naar Ello Mobile en steun het Mobile School-project

Geef een reactie

Ello tweets

Schrijf je nu in op de Ello-nieuwsbrief
Sluiten

Zo ben je helemaal mee met

  • Ello-nieuwtjes
  • Projectupdates
  • Concrete resultaten