Skip content en ga naar navigatie

Ello heldin van de maand - Sophie Van den Eynde

06aug2010

Sophie Van den Eynde Maak kennis met Sophie Van den Eynde

Deze wilde weldoener uit Gent vult haar dagen onder andere met schilderen, vegetarisch koken en samen zijn met vrienden. Naast een gouden hart, heeft ze ook het hart op de tong. Benieuwd naar wat ze te vertellen heeft?

Leeftijd: 27
Woonplaats: Gent
Beroep: educatief medewerker ngo Bevrijde Wereld
Hobbies: inschilderen, vegetarisch koken, planten verzorgen, in de natuur zijn, bij mijn vrienden zijn

Hoe heb je Ello leren kennen?

Via MO*-magazine. Één van mijn favoriete tijdschriften waar ik geregeld in blader.

Waarom koos je voor Ello?

Ik vind het maar niets dat grote operatoren ongestoord zo veel winst maken. Ik mijd ook op andere vlakken zo veel mogelijk multinationals. Zo koop ik nooit iets van Coca Cola en ga ik zo weinig mogelijk naar de H&M. Neen, geef mij maar lekkere verse producten, rechtstreeks van de boer. Dat is niet altijd even gemakkelijk, maar het loont! Ik vind het trouwens ook fantastisch dat Ello haar winst aan het goede doel schenkt. Zo zouden er meer moeten zijn!

Welk project steun je en waarom?

Bijna alle projecten: het is zo moeilijk om te kiezen.

Is je gsm-gebruik veranderd, nu je weet dat je met elk gesprek en sms’je een steun geeft aan mensen en projecten die het nodig hebben?

Neen, niet echt. Maar ik ben sowieso geen grote beller of sms’er. Ik jammer nu wel minder als mijn belkrediet nog maar eens op is.

Hoever reikt jouw sociaal en ecologisch bewustzijn? Steun je naast Ello Mobile nog andere initiatieven?

Ja, mijn vriend en ik proberen zo veel mogelijk ons steentje bij te dragen. Dit proberen we in zo veel mogelijk door te trekken, ook al is het duurder of moeten we in comfort inboeten. Zo kopen we altijd ecologische, biologische en eerlijke producten en gebruiken we meestal de fiets of het openbaar vervoer. Voor onze elektriciteit switchten we onlangs naar Ecopower, een energieleverancier die uitsluitend groene energie aanbiedt. Voor onze voeding zitten we bij Voedselteams. Dit zijn teams waarbij we in groep zuivel, groenten, fruit en brood rechtstreeks bij lokale boeren kopen. Verder steunen we ook enkele organisaties: financieel en als vrijwilliger. Vlos en Gastvrij Gent (organisaties voor mensen zonder papieren), Victoria Deluxe (artistieke organisatie voor mensen aan de rand van de samenleving), Intal, Natuurpunt en GMF (Gents Milieu Front). En ten slotte zoeken we altijd naar ngo’s en andere lokale projecten als we op reis gaan. Die steunen we ook waar mogelijk.

Je weet dat Ello veel te danken heeft aan de mond-aan-mondreclame van zijn gebruikers. Heb jij al vrienden of kennissen warm kunnen maken om over te stappen naar Ello?

Ik doe mijn best, maar dat is niet altijd even gemakkelijk. Andere operatoren geven vaak gratis berichtjes of minuten en heel veel mensen denken nu eenmaal eerst aan hun eigen portemonnee…

Welk sms’je/telefoontje zou je vandaag gelukkig kunnen maken?

Dat Samuel en vele andere mensen zonder papieren, geregulariseerd worden en zo eindelijk aan een nieuw leven kunnen beginnen.

BEN JIJ ONZE NIEUWE “ELLO HELD VAN DE MAAND”?
Stuur ons nu een mailtje en wie weet word jij de ster van ons volgende interview.

Geef een reactie

Ello tweets

Schrijf je nu in op de Ello-nieuwsbrief
Sluiten

Zo ben je helemaal mee met

  • Ello-nieuwtjes
  • Projectupdates
  • Concrete resultaten