Skip content en ga naar navigatie

Ello held van de maand - Steven Vromman

31mei2010

Steven Vromman Maak kennis met Steven Vromman (Low Impact Man)

Gentenaar, wereldverbeteraar, programmamaker en… Ello-held van de maand! Steven Vromman is het allemaal. Met zijn alter ego,Low Impact Man, maakte hij een documentaire over hoe hij zijn ecologische voetafdruk een pak kleiner maakte. In mei werd hij hiervoor bekroond op het World Media Festival in Hamburg en vandaag zit hij bij ons aan de tafel voor een interview.

Leeftijd: 49
Woonplaats: Gent
Beroep: Low Impact Man
Hobbies: de wereld verbeteren

Hoe heb je Ello leren kennen?

Vorig jaar ben ik op theatertournee gegaan met Dimitri Leue. Die had het regelmatig over Ello en wat voor een fantastisch initiatief dat wel was. Hier en daar zie ik ook originele advertenties van Ello verschijnen.

Waarom koos je voor Ello?

Zoals je weet is het mijn missie om op alle mogelijke manieren mijn ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden. Maar daarom ben ik niet alleen met het milieu bezig, hoor. Andere maatschappelijke thema’s, zoals de ongelijke verdeling van hulpmiddelen, liggen mij ook nauw aan het hart. Daarom vind ik het super dat het nu mogelijk is om te bellen en tegelijk een aantal maatschappelijke projecten te steunen.

Welk project steun je en waarom?

Ik vind alle projecten van Ello zinvol. Maar ik heb gekozen om de Palestijnse jongeren te steunen. Ik was een aantal jaren geleden in de bezette gebieden en heb het leed gezien dat zich daar afspeelt. Het is erg belangrijk om kinderen in zo’n situatie alle kansen te geven die nodig hebben.

Is je gsm-gebruik veranderd, nu je weet dat je met elk gesprek en sms’je een steun geeft aan mensen en projecten die het nodig hebben?

Urenlang bellen of massa’s sms’jes versturen waren sowieso niet aan mij besteed. Dat verhoogt alleen maar onnodig mijn impact op het milieu. Ik gebruik de gsm dus net zoals voordien enkel wanneer het nodig is. Maar nu heb ik daar een veel beter gevoel bij. Want elk telefoontje helpt de wereld vooruit. Dus als ik dan even zondig, is dat helemaal niet zo erg.

Hoever reikt jouw sociaal en ecologisch bewustzijn? Steun je naast Ello Mobile nog andere initiatieven?

Ik geloof sterk in de impact dat non-profit op de wereld kan hebben. Daarom ben ik ook ingeschreven bij verschillende verenigingen. Om te beginnen bij Natuurpunt, jullie welbekend. Ik werk ook mee aan voedselteams en Transitie stad Gent. Ik ben medewerker van het lokale 11.11.11-comité en de Lets groep. Verder ben ik ook lid van Eva, het ethisch vegetarisch alternatief. En ten slotte ook van WWF en Netwerk Vlaanderen. Misschien ben ik er nog wel een paar vergeten… Feit is dat er nog zo veel uitdagingen zijn in de wereld. En die kunnen we enkel met engagement en bewustzijn tackelen.

Je weet dat Ello veel te danken heeft aan de mond-aan-mondreclame van zijn gebruikers. Heb jij al vrienden of kennissen warm kunnen maken om over te stappen naar Ello?

Ik heb al een paar keer een oproep gedaan via mijn blog en ook tijdens mijn lezingen vermeld ik Ello af en toe. Ik merk trouwens dat veel mensen nog niet van Ello hebben gehoord, dus wil ik daar ook nog verder aan werken.

Welk sms’je/telefoontje zou je vandaag gelukkig kunnen maken?

Het bericht dat al mijn vrienden ook overschakelen op Ello-Mobile

Geef een reactie

Ello tweets

Schrijf je nu in op de Ello-nieuwsbrief
Sluiten

Zo ben je helemaal mee met

  • Ello-nieuwtjes
  • Projectupdates
  • Concrete resultaten