Skip content en ga naar navigatie

Ello Held van de Maand - Dirk Delvaux

20nov2009

PI_held_2009_11

Maak kennis met Dirk Delvaux

Leeftijd: 44
Woonplaats: Leuven
Beroep: Fietskoerier (Vi-tes)
Hobby’s: Lange-afstandsfietsen, supporteren voor de Leuven Bears, naar rockoptredens en festivals gaan.

Hoe heb je Ello leren kennen?

Ik leerde Ello kennen via een artikel in De Morgen. Daarin werd beschreven hoe Ello Mobile als enige operator al zijn winst aan het goede doel schenkt. Dat sprak me meteen aan. Het duurde dan ook niet lang voor ik mijn toenmalige gsm-operator vaarwel zei en overgestapte.

Waarom koos je voor Ello?

Het idee dat de winst voor één keer niet naar grote bedrijven gaat, maar naar mensen die het beter kunnen gebruiken. Dat doet het ‘m voor mij.

Welk project steun je en waarom?

Oorspronkelijk steunde ik enkel Mobile School, het project dat instaat voor de opvoeding van straatkinderen in Zuid-Amerika. Maar momenteel heb ik geen specifieke keuze meer. In principe steun ik nu elk van de 8 projecten even veel door te bellen en te sms’en. Ze zijn tenslotte allemaal belangrijk.

Is je gsm-gebruik veranderd, nu je weet dat je met elk gesprek en sms’je een steun geeft aan mensen en projecten die het nodig hebben?

Ja, toch wel. Ik zal nu al eens makkelijker bellen dan vroeger. Ik merk ook dat ik nu minder let op de tijd die ik aan de telefoon spendeer. Dus ja, op die manier heeft de overstap naar Ello Mobile mijn belgedrag wel gewijzigd.

Hoever reikt jouw sociaal en ecologisch bewustzijn? Steun je naast Ello Mobile nog andere initiatieven?

Waar ik kan, probeer ik een inspanning te doen om het leefmilieu en het lot van anderen te verbeteren. Daarom steun ik naast Ello mobile ook Artsen Zonder Grenzen, De klimaatcoalitie en Domo VZW Leuven. En als fietskoerier bied ik Groot-Leuven natuurlijk ook een milieuvriendelijk alternatief aan om pakjes te bezorgen.

Je weet dat Ello veel te danken heeft aan de mond-aan-mondreclame van zijn gebruikers. Heb jij al vrienden of kennissen warm kunnen maken om over te stappen naar Ello?

Ik weet jammer genoeg niet of ik al iemand concreet heb kunnen overtuigen om te bellen met Ello Mobile. Het promotiefilmpje van Ello staat wel prominent op mijn website. Op die manier probeer ik mijn steentje bij te dragen en mensen te laten kennis maken met het aanbod van Ello.

Welk sms’je/telefoontje zou je vandaag gelukkig kunnen maken?

Een welgemeend ‘dank je wel’ van iemand doet me altijd veel plezier!

Meer informatie over de Fietskoerier? Surf naar www.vi-tes.be

Geef een reactie

Ello tweets

Schrijf je nu in op de Ello-nieuwsbrief
Sluiten

Zo ben je helemaal mee met

  • Ello-nieuwtjes
  • Projectupdates
  • Concrete resultaten