Skip content en ga naar navigatie

Ello heldin van de maand - Hannelore Bedert

08okt2009

Hannelore BedertElke eigenaar van een Ello Mobile-simkaart is een echte held(in). Gewone mensen die elke dag gsm’en zoals iedereen, maar met elk telefoontje en elk sms’je de wereld verbeteren. Da’s verre van gewoon.

Maak kennis met Hannelore Bedert

Leeftijd: 25
Woonplaats: Gent
Beroep: muzikante/zangeres
Hobby’s: muziek / lezen / schrijven

Hoe heb je Ello leren kennen?

Mijn lief had een advertentie gezien op de website van Funtime Records. Ik moet toegeven dat ik eerst twijfelde. Ging die winst wel écht naar een goed doel? Maar toen ik de website bekeken had en de verslagen had doorgelezen, kreeg ik vertrouwen in de zaak. Bij het netwerk waar ik vroeger een abonnement had, reageerden ze zò onvriendelijk toen ik aangaf dat ik wilde overstappen naar jullie… Toen was ik er meteen van overtuigd dat ik de juiste keuze maakte.

Waarom koos je voor Ello?

Ik heb een paar jaar regematig geld overgemaakt aan goeie doelen, maar ik betrapte mezelf erop dat ik dat soms gewoon vergat. Nu kan ik twee dingen combineren: mijn telefoon gebruiken (iets wat ik sowieso doe) én lovenswaardige projecten steunen.

Welk project steun je en waarom?

Ik steun er vier: de straatkinderen in Zuid-Amerika, water en hygiëne in Guinee-Bissau, bestrijding van malaria in Oost-Congo en de mensenrechten op de Filippijnen. Ja, ik heb een zwak voor projecten waarbij kinderen geholpen worden. Ik vind het hoe dan ook heel fijn dat je bij Ello kan kiezen welk project je steunt. Als je dat wil, kan je ze zelfs allemaal steunen!

Is je gsm-gebruik veranderd, nu je weet dat je met elk gesprek en sms’je een steun geeft aan mensen en projecten die het nodig hebben?

Nee. Ik ben nooit een “beller” geweest en zal dat waarschijnlijk ook nooit worden. Maar ik stuur wel heel veel sms’jes. Ik moet eerlijk zeggen: voor ik bij Ello zat, vond ik dat eigenlijk pure geldverspilling. Nu ik weet dat mijn overvloedig ge’sms mensen steunt die het echt nodig hebben, voel ik mij al een pak minder schuldig (lacht).

Hoever reikt jouw sociaal en ecologisch bewustzijn? Steun je naast Ello Mobile nog andere initiatieven?

Ik steun Amnesty International en Oxfam. Ik probeer zoveel mogelijk Fairtrade-producten te kopen, sorteer mijn afval en probeer meer met de fiets dan met de wagen te rijden (wat heel moeilijk is als muzikante… probeer maar eens een piano te vervoeren met de fiets). Maar ik ben zeker geen heilig boontje.Ik ben me ervan bewust dat er altijd ruimte is voor verbetering. Daar wordt dus nog aan gewerkt!

Je weet dat Ello veel te danken heeft aan de mond-aan-mondreclame van zijn gebruikers. Heb jij al vrienden of kennissen warm kunnen maken om over te stappen naar Ello?

Op vrij korte tijd heb ik drie vrienden kunnen overtuigen en dat is toch al iets, niet? Ik spreek trouwens meer over Ello dan ik zelf besef. Het is iets waar je op de één of andere manier toch trots op bent. Zeggen dat je maandelijks een bedrag overschrijft voor een goed doel is makkelijk, ook al doe je het misschien niet altijd. Je gsm-abonnement bij Ello liegt nooit…

Welk sms’je/telefoontje zou je vandaag gelukkig kunnen maken?

Mijn lief zoekt momenteel een nieuwe job in het onderwijs. Wie nog een gedreven leraar zoekt in het Gentse, mag mij altijd bellen! (lacht)

 

Beluister ook de songs van Hannelore op www.hannelorebedert.be of zie haar live aan het werk in Overijse op 16 oktober.

Geef een reactie

Ello tweets

Schrijf je nu in op de Ello-nieuwsbrief
Sluiten

Zo ben je helemaal mee met

  • Ello-nieuwtjes
  • Projectupdates
  • Concrete resultaten