Skip content en ga naar navigatie

Ello heldin van de maand - An Miller

17sep2007

An_millerMaak kennis met An Miller

An Miller stond als actrice op de planken bij tal van bekende gezelschappen, zoals Nieuwpoorttheater, Het Gevolg en Het Paleis. Bij televisiekijkend Vlaanderen is An bekend én bemind dankzij ‘In de Gloria’. Als Liesje in ‘Het Eiland’ werd ze nog populairder. Sinds kort zijn An en haar echtgenoot, acteur Filip Peeters (die o.a. schitterde in De Hel van Tanger), ambassadeurs voor Ello Mobile.

An, waarom hebben jij en Filip het Ello-ambassadeursschap meteen aanvaard?

“Ach, als je het initiatief van Ello Mobile bekijkt, is er toch gewoon geen reden om het niet te doen? Tot nu toe hadden Filip en ik ook nog nooit iets dergelijks samen gedaan. We hebben zelfs nog nooit samen geacteerd, niet in een film, noch in het theater.

Het idee achter Ello Mobile was voor ons elk apart de moeite waard om hier verandering in te brengen. Daarom zijn we er ook samen voor gegaan.”

Is er een bepaald Ello-project waar je veel voeling mee hebt?

“In wezen vind ik elk project dat Ello Mobile steunt de moeite waard. Maar als je zelf kinderen hebt (An en Filip hebben er twee), spreekt het Simon & Odil-project je natuurlijk emotioneel erg sterk aan. Stel je maar even voor dat je eigen kind langdurig en ernstig ziek wordt. Zo ziek, dat het beknot wordt in zijn doen en laten én beperkt is in de communicatie met leeftijdsgenootjes. Dan ben je als ouder erg dankbaar dat er een initiatief als Simon & Odil bestaat. Zij zorgen er bijvoorbeeld voor dat gehospitaliseerde kinderen via het internet nauw in contact blijven met vriendjes en familie, zodat ze niet geïsoleerd raken. Als een kind met vragen zit, laten de mensen achter Simon & Odil merken dat het er niet alleen voor staat. Maar een kind in het ziekenhuis blijft in de eerste plaats een kind. Daarom zorgt het project vooral ook voor leuk en afwisselend amusement: boeken, films, spelletjes en andere plezante doe-dingen. Dat soort welkome afleiding maakt hun situatie weer een stukje draaglijker en da’s mooi. ”

“Maar natuurlijk verdienen alle Ello-projecten de aandacht van een groot publiek. Zo vind ik ook het Mobile School-project heel lovenswaardig. Het feit dat de school mobiel is, maakt dat ze veel straatkinderen kan bereiken die anders nooit een scholing zouden genieten. En toegang tot drinkbaar water, respect voor mensenrechten,… allemaal zo’n belangrijke én dringende kwesties die onze steun en aandacht hard nodig hebben.”

Hoever reikt jouw sociaal en ecologisch bewustzijn? Steun je naast Ello Mobile nog andere initiatieven?

“In het verleden hebben Filip en ik meegewerkt aan een actie voor 11.11.11. Daarnaast steunen we de gekende acties, zoals Kom Op Tegen Kanker. Eigenlijk komt het erop neer dat je die initiatieven steunt die je pad kruisen, zaken die je nauw aan het hart liggen en bij je leefwereld aansluiten. Zoals veel mensen ga je – jammer genoeg – meestal zelf niet op zoek naar probleemsituaties en hoe je daar iets kan aan doen.

Wat het milieu betreft, nemen we thuis natuurlijk wel initiatief: we sorteren consequent, we hebben een composthoop aangelegd en een kippenren gebouwd. Onlangs hebben we zelfs een gigantische regenwaterput laten installeren, zodat we zelf aan waterzuivering kunnen doen en het regenwater kunnen recupereren.”

An, waar kunnen we je in de nabije toekomst nog tegenkomen?

“Op dit moment bereid ik allerlei nieuwe projecten voor. Ik speel binnenkort mee in “In De Meidoorn”, een kindertheaterstuk door Bronks. In januari 2008 start ik met de opnames van “Loft”, de nieuwe Vlaamse thriller geregisseerd door Erik Van Looy naar een scenario van Bart De Pauw. En ik werk mee aan “Mieke Maaikes Obscene Jeugd”, een samenwerking van Het Geluidshuis en Tom Van Dijck. Voor dat project heb ik erotische verhalen van Louis Paul Boon ingesproken op cd. ’t Wordt druk!”

Jij bent al een overtuigd Ello Mobile-gebruiker, An. Maar wat is volgens jou de belangrijkste reden waarom iemand zou moeten overstappen naar Ello Mobile?

“Wat mij betreft is er simpelweg geen reden om het niet te doen. Je helpt mensen zonder extra geld uit te geven en zonder veel moeite te doen. Makkelijker dan dat kan het niet, toch?“

Bedankt An en succes verder!

Geef een reactie

Ello tweets

Schrijf je nu in op de Ello-nieuwsbrief
Sluiten

Zo ben je helemaal mee met

  • Ello-nieuwtjes
  • Projectupdates
  • Concrete resultaten