Skip content en ga naar navigatie

Verslag voorbereidingsreis Senegal 2014

12mei2014

In juli vertrekt er alweer een groep enthousiaste jongeren op inleefreis naar Senegal. Hun inleefreis staat in het teken van water. De jongeren zullen er werken rond drinkwater en water voor landbouw. Daarom zullen Belgische en Senegalese jongeren watertesten uitvoeren in de dorpen rond Toubacouta en Tambacounda, en samen zoeken naar oplossingen om de waterkwaliteit te verbeteren.

Tijdens de inleefreis zullen de jongeren ook actief meewerken aan de uitwerking van een digitale workshop rond water om later te gebruiken in vormingen van Solidagro voor scholen in Vlaanderen. In deze workshop zal dan dit beeldmateriaal vanuit Senegal worden gebruikt. Ze krijgen hierbij professionele ondersteuning van een cameraman van Mediaraven die gedurende 10 dagen meereist met de jongeren.

Ter voorbereiding van dit inleeftraject trokken onlangs jongerenmedewerker van Solidagro en Dwagulu Dekkente, Valérie De Vos en twee begeleiders van het inleeftraject 2014-2015 voor een week richting Senegal. Daar ontmoetten ze er de partnerorganisaties AJE en La Voie, die de inleefreis in Senegal mee vorm geven. Omdat zo een inleefreis een hele onderneming is hechten we met Solidagro groot belang aan een ontmoeting op voorhand met de partners voor praktische afspraken en het bepalen van het reisprogramma.

Tijdens de voorbereidingsreis bezochten ze de sites in Toubacouta en Dakar, waar de jongeren tijdens de inleefreis zullen verblijven. Samen met de lokale partner AJE in Toubacouta werden op voorhand al enkele waterprojecten en groentetuinen bezocht die de jongeren tijdens de reis zullen aandoen om te zien hoe die projecten in hun werk gaan en wat het belang is van voldoende en proper water voor voedselvoorziening.

Valérie De Vos: "Zo een voorbereidingsreis blijft een enorme meewaarde voor het verdere verloop van het traject. Het contact met de partners en de ervaring van de realiteit ter plaatse is en blijft belangrijk."

Geef een reactie

Ello tweets

Schrijf je nu in op de Ello-nieuwsbrief
Sluiten

Zo ben je helemaal mee met

  • Ello-nieuwtjes
  • Projectupdates
  • Concrete resultaten