Skip content en ga naar navigatie

Missie volbracht in Guinee-Bissau! Op naar Senegal...

05feb2014

Al gehoord van ons waterontwikkelingsproject in Guinee-Bissau? Dan hebben we een primeur voor jou! Onze partners van Bevrijde Wereld hebben ons met trots gemeld dat alle vooropgestelde doelstellingen zijn bereikt. Dus verhuizen ze naar buurland Senegal om er een gelijkaardig project uit de grond te stampen. En raad eens: Ello verhuist gewoon mee!

Score 3/3

16.000 Guinee-Bissauers hebben toegang tot drinkbaar water. Het aantal watergerelateerde ziektes daalde met 25 procent. En de inwoners hebben voldoende kennis en inzicht verworven om met de nieuwe technische ontwikkelingen hun drinkwatervoorraad veilig te stellen. Mission accomplished dus!

Senegal, here we come

Als je dacht dat Bevrijde Wereld het nu voor bekeken hield, dan heb je het goed mis. Met de opgedane ervaring schuiven we gewoon enkele honderden kilometer noordwaarts, richting Senegal. Voor velen een zonovergoten vakantieoord met mondaine badplaatsen, luxehotels met heldere zwembaden, jacuzzi inbegrepen. Dit idyllische plaatje staat helaas in schril contrast met de harde realiteit op het platteland. In de regio Fatick is de armoede schrijnend...

Watergerelateerde ziektes

Ook hier is zuiver drinkwater bijlange geen evidentie. In sommige dorpen zijn er wel voldoende waterputten, maar de drinkwaterkwaliteit is er onvoldoende. En dat zet de deur wagenwijd open voor ziektes als dysenterie, tyfus en zelfs cholera. De hulp van Bevrijde Wereld is hier dringend nodig!

Wat kunnen we bereiken dankzij Ello?

In 20 dorpen met 13.000 inwoners wil Bevrijde Wereld de toegang tot zuiver drinkwater realiseren. Het aantal watergerelateerde ziektes moet dit keer met de helft verminderen. Een eerste stap daartoe is uiteraard de sensibilisering. Een sterke lokale organisatie moet ervoor zorgen dat inwoners zelf hun ontwikkeling in handen nemen om de kwaliteit van hun drinkwater te verbeteren.

Geen druppel op een hete plaat!

Met elke 12 euro kunnen we gedurende één maand een ganse familie in dit waterontwikkelings- en vormingsproject betrekken. Heb jij een krop in de keel als je dit leest? Word Ello en kies voor dit project van Bevrijde Wereld. Steunde je tot nu toe het project in Guinee-Bissau, dan gaat de winst op jouw gsm-factuur automatisch naar Senegal!

Alles weten over dit project?

> Surf naar ons dossier "Water en hygiëne in Guinee-Bissau"

Overtuigd van dit goede doel?

> Stap nu over naar Ello Mobile

Geef een reactie

Ello tweets

Schrijf je nu in op de Ello-nieuwsbrief
Sluiten

Zo ben je helemaal mee met

  • Ello-nieuwtjes
  • Projectupdates
  • Concrete resultaten