Skip content en ga naar navigatie

Kinderdorp in Kinshasa bestaat 1 jaar!

05aug2013

Kinshasa

In het SOS Kinderdorp in Kinshasa hebben ze een tijdje terug de kaarsjes uitgeblazen. Sinds de opening 1 jaar geleden werden er al 150 kinderen verwelkomd. Ze krijgen er opnieuw een warme thuis met een SOS mama, SOS broers en zussen en de hoop op een mooie toekomst. Ook de school, het medisch centrum en het familieversterkend programma zijn een groot succes. Happy Birthday!

Het tekenend verhaal van Bernard

Bernard is een jongen van 9. Samen met zijn ouders en zijn kleine broer leidde hij een relatief zorgeloos leven in Kinshasa. Tot zijn vader overleed, en even daarna ook zijn moeder. Samen met zijn broertje kwam hij terecht bij een nonkel, maar door de vele tegenslagen in hun omgeving werden de kinderen beschuldigd van hekserij. Na een periode van kwellingen en vernederingen werden de twee straatkinderen opgemerkt en naar het SOS kinderdorp gebracht. Nu wonen ze in het familiehuis 11 van het kinderdorp in Kinshasa, bij SOS moeder Betty.

Een familieversterkend programma

Het verhaal van Bernard is het verhaal van vele kinderen die er alleen voor staan. Familie is er niet altijd. En soms hebben ze niet genoeg middelen om voor hun kinderen te zorgen. Die families wil SOS Kinderdorpen versterken zodat ze de veiligheid en geborgenheid van hun kinderen kunnen garanderen. SOS Kinderdorpen zorgt ervoor dat ieder kind genoeg te eten heeft. Dat de financiële situatie van het gezin verbetert. En belangrijke thema’s zoals kinderrechten, hiv, gezonde voeding … bespreekbaar worden gemaakt.

SOS School en Medisch Centrum

Naast het dorp draait ook de SOS School in Kinshasa op volle toeren. Ze telt vandaag 259 kinderen die dagelijks te voet, per fiets of zelfs per voertuig naar school komen. Voor medische zorgen kunnen de kinderen van het dorp en families uit de lokale gemeenschap terecht bij het SOS Medisch Centrum. Dit centrum verleende op 10 maand tijd al bijna 4000 individuele diensten. Via sensibiliseringsacties werkt het bovendien preventief aan de gezondheid van de lokale gemeenschap.

Geslaagd in zijn opzet

Alle cijfers op een rijtje kunnen we gerust stellen dat het SOS Kinderdorp in Kinshasa op één jaar tijd een groot succes is. Door de vele initiatieven hebben heel wat kinderen opnieuw hoop op een levenswaardige, mooie toekomst.

> Geef Bernard en de andere kinderen in Kinshasa een zonnige toekomst en steun dit project

Geef een reactie

Ello tweets

Schrijf je nu in op de Ello-nieuwsbrief
Sluiten

Zo ben je helemaal mee met

  • Ello-nieuwtjes
  • Projectupdates
  • Concrete resultaten