Skip content en ga naar navigatie

Groeten uit Kinshasa

08okt2013

Van de collega's in Kinshasa, alsook vanuit het team in België willen we jullie nogmaals danken voor wat jullie gedaan hebben.

Naast het SOS Kinderdorp zelf, met 15 huizen waar 150 weeskinderen een nieuwe thuis hebben, zijn er ook twee scholen : een lagere school en een kleuterschool.
Er zijn 6 klassen in het lager en 2 klassen in de kleuterschool. Samen zo’n 250 kinderen die er les volgen. Een groot deel daarvan komt uit het kinderdorp zelf. Het andere deel uit de omliggende omgeving waar de guideline is om de meest kwetsbare kinderen te laten les volgen (families die niet de middelen hebben).

Elke dag begint de school om 7u30 met een opening van de school, waarbij er allemaal samen gezongen wordt. Indrukwekkend, met op het einde het volkslied en het hijsen van de vlag. Daarna gaan ze de klassen in en volgen ze les tem 13u30. Daarna gaan de kinderen van het kinderdorp naar hun huis, eten er en doen een middagdutje. Om 15u zijn er dan andere activiteiten gepland (sport, cultuur, theater, ….). De kinderen van de omliggende gemeenschap gaan om 13u30 terug naar hun familie en komen dan de volgende ochtend weer naar school.

Aan alle Ello-bellers veel groeten van de kinderen daar en bedankt voor jullie steun!

Geef een reactie

Ello tweets

Schrijf je nu in op de Ello-nieuwsbrief
Sluiten

Zo ben je helemaal mee met

  • Ello-nieuwtjes
  • Projectupdates
  • Concrete resultaten