Skip content en ga naar navigatie

Drie nieuwe Ello-projecten en één in een nieuw jasje!

24jul2012

nieuwe projecten

Het gaat vooruit bij Ello Mobile. Onlangs konden jullie nog kiezen welke projecten jullie graag in de toekomst zouden steunen met je gsm. En vandaag is dat een feit! Drie splinternieuwe projecten werden aan ons aanbod toegevoegd: de Medi-Bus van Dokters van de Wereld vzw, het ‘Dal van de Grensmaas’ van Limburgs Landschap vzw en de bonobo’s van WWF. Op de koop toe kreeg het SOS Kinderdorpen-project in Congo een totaal nieuwe invulling.

Schenk medische zorgen aan thuis- en daklozen met de Medi-Bus

Daklozen, gevluchte gezinnen en slachtoffers van mensenhandel, economische of seksuele uitbuiting: vaak verkeren ze in slechte gezondheid. Nog vaker vinden ze geen toegang tot medische hulp. Zelfs in België. Daarom wil Dokters van de Wereld samen met jouw hulp het Medi-Bus-project uitbouwen. Met deze mobiele consultatieruimte rijden teams van vrijwillige dokters rechtstreeks de leefwereld van minderbedeelden binnen: nabij kraakpanden, parken en metro- of treinstations.

> Ontdek alles over de Medi-Bus

Bescherm unieke riviernatuur aan de Grensmaas

Het ‘Dal van de Grensmaas’ bevindt zich in het Limburgs grensgebied tussen België en Nederland. Op dit gedeelte van de Maas is er geen scheepvaart, waardoor het ecosysteem er alle kansen krijgt. Resultaat? Een uniek natuurlandschap waar je met volle teugen van de waardevolle fauna en flora kan genieten: bevers, dassen, zeldzame broedvogels, libellen en stroomdalsoorten en nog veel meer. Limburgs Landschap wil met jouw hulp dit gebied uitbreiden, inrichten en duurzaam beheren. Om zo de waardevolle fauna en flora optimaal te beschermen.

> Lees meer over ‘Dal van de Grensmaas’

Maak van het Malebo-gebied in Congo een veilige thuis voor bonobo’s

Aan de rand van de Congostroom werd in 2006 een bonobopopulatie ontdekt in het Malebo-territorium. Deze wordt net als de andere bonobopopulaties ernstig bedreigd. Door de jacht en de handel in gestroopt vlees van wilde dieren, maar ook door de aanhoudende ontbossing.

WWF wil in samenwerking met het Congolees Instituut voor Natuurbehoud (ICCN) en de lokale gemeenschappen de bonobo’s beschermen en hun leefgebied in stand houden. Met jouw hulp kan WWF het ICCN steunen in het handhaven van de wet. Maar ook helpen om de lokale bevolking nauwer te betrekken bij het project. Zodat zij hun voordeel kunnen halen uit de aanwezigheid van bonobo’s.

> Meer weten over het bonoboproject

Geef weeskinderen in Kinshasa een thuis en een toekomst

De situatie van kinderen in Democratische Republiek Congo is schrijnend. De hoofdstad Kinshasa telt duizenden wees-en  straatkinderen en armoede rukt talloze families uit elkaar. In het SOS Kinderdorp in Kinshasa vinden 150 weeskinderen een nieuwe thuis. Er zijn 15 huizen, waarin elk huis 10 kinderen opgevangen en grootgebracht worden door een SOS-moeder. De kinderen volgen les in de SOS-kleuterschool of de lagere school en leren er andere kinderen uit de buurt kennen.

> Alle details over dit SOS-project

Drie projecten met trots afgerond

Ello Mobile was niet voor niets op zoek naar nieuwe projecten. Enkele bestaande projecten waren in de eindfase beland en dus aan vervanging toe. Daarom ronden we nu ook het regenwoudproject in Sumatra, het bos- en heideproject in Averbode en project voor langdurig zieke kinderen van Simon & Odil af. We willen hen dan ook bij deze van harte bedanken voor het fijne partnerschap van de aflopen jaren.

> Ontdek hoeveel steun deze projecten ontvangen hebben

Geef een reactie

Ello tweets

Schrijf je nu in op de Ello-nieuwsbrief
Sluiten

Zo ben je helemaal mee met

  • Ello-nieuwtjes
  • Projectupdates
  • Concrete resultaten