Skip content en ga naar navigatie

Ello-held van de maand: Vredeseilanden

25apr2012

Vredeseilanden

Deze maand is het voetstuk voor de Ello-held een paar maten te klein. Want ditmaal is het geen persoon, maar een hele organisatie die we eens flink in de bloemetjes zetten. Niemand minder dan de ngo Vredeseilanden schakelde onlangs over naar Ello Mobile. Een daad waarmee ze de heldenstatus bevestigen die ze al lang geleden verworven hadden.

Naam: Vredeseilanden
Leeftijd: 54 jaar
Woonplaats: Leuven
Beroep: Boerenfamilies wereldwijd helpen in hun strijd voor een leefbaar inkomen
Hobbies: Benefietfiets- en looptochten organiseren, leerlingen op school sensibiliseren en elk jaar in januari Vredeseilanden-gadgets verkopen

Hoe heb je Ello leren kennen?

Ello Mobile rolt geregeld over de tongen binnen de ngo-wereld. En terecht. Organisaties zoals Ello zorgen tegenwoordig voor een volledig nieuwe instroom van broodnodige fondsen.

Waarom koos je voor Ello?

Voor Ello Mobile kiezen als gsm-operator was voor Vredeseilanden evident. Bellen doen we sowieso, dus waarom daarmee zelf niet een goed doel steunen? Van zodra de mogelijkheid van een betaalbaar bedrijfsabonnement zich aanbood hebben we dan ook geen moment getwijfeld. Als geëngageerde organisatie konden we moeilijk achterblijven.

Welk project steun je en waarom?

Wij steunen met z'n allen het Mobile School-project in Zuid-Amerika. Net als Vredeseilanden is het ook een ngo met hoofdzetel in Leuven die actief is in het Zuiden. Maar we steunen het vooral omdat ze met hun partners ongelooflijk werk verrichten met de straatkinderen in Zuid-Amerika. Zo'n mobiele schooltjes hebben hun nut al meermaals bewezen en daar scharen wij ons dan ook met veel plezier achter.

Hoever reikt jouw sociaal en ecologisch bewustzijn? Steun je naast Ello Mobile nog andere initiatieven?

Als ngo zetten we ons dagelijks in voor het verbeteren van de leefomstandigheden van boerenfamilies in het Zuiden. Door hun positie in de landbouwketen te versterken zodat ze zelf hun toekomst in handen nemen en de prijs krijgen die hun product waard is. Maar ook door overheden en bedrijven te sensibiliseren en samen te zoeken hoe ze met hun beleid win-win-situaties kunnen creëren voor boerenfamilies. En ten slotte ook door consumenten aan te moedigen om voor duurzame producten te kiezen, omdat iedereen deel van de oplossing is. Ieder jaar maken we een duurzaamheidsverslag op van al onze activiteiten, en het afgelopen jaar hebben we ons huis in Leuven gerenoveerd volgens ecologische principes. Spring gerust eens binnen!

Je weet dat Ello veel te danken heeft aan de mond-aan-mondreclame van zijn gebruikers. Heb jij al vrienden of kennissen warm kunnen maken om over te stappen naar Ello?

Laten we bij deze al iedereen oproepen om massaal over te stappen. Het is de logische keuze voor mensen met het hart op de juiste plaats.

Welk sms'je/telefoontje zou je vandaag gelukkig kunnen maken?

We zouden heel blij zijn met een telefoontje van Léontine Batcho uit Benin. Zij was het gezicht van onze laatste campagne. De laatste keer dat we haar belden stond ze middenin haar rijstveld en vertelde ze dat ze met de opbrengst van haar oogst het laatste studiejaar van haar oudste zoon aan de universiteit zou betalen. Een sms'je met het bericht dat hij afgestudeerd is, zou ons veel plezier doen!

 

Net zoals Vredeseilanden het Mobile School-project in Zuid-Amerika steunen?
> Stap vandaag nog over naar Ello Mobile

Geef een reactie

Ello tweets

Schrijf je nu in op de Ello-nieuwsbrief
Sluiten

Zo ben je helemaal mee met

  • Ello-nieuwtjes
  • Projectupdates
  • Concrete resultaten