Skip content en ga naar navigatie

Taybeh, het lekkerste Palestijnse bier

18dec2012

Taybeh Brewery

Al eens het glas geheven op het goede doel, maar dan voor écht? Met het Taybeh-bier van Geneeskunde Voor de Derde Wereld steun je een ngo die gezondheidscomités organiseert in Oost-Jeruzalem en op de Westelijke Jordaanoever. Wij probeerden het alvast eens uit en het moet gezegd worden: het viel in de smaak! Zelf eens proeven?

Hoog in de heuvels, op 30 kilometer ten noordwesten van Jeruzalem ligt Taybeh, een christelijk dorpje met 1.500 inwoners. In de kleine lokale brouwerij, onder leiding van de broers Nadim en David Khoury, wordt al jarenlang bier gebrouwen dat genoemd werd naar hun geboortedorp. Maar mede door de Israëlische boycott van Palestijnse producten ging het de broers de laatste jaren niet voor de wind. De productie daalde met 80% en van de twaalf voltijdse werknemers blijven er nu nog drie over. Toch blijven de broers niet bij de pakken zitten.

Sinds kort wordt het bier volgens het authentiek recept onder licensie gebrouwen bij brouwerij Strubbe in Ichtegem. Zo krijgt het kleine brouwerscollectief toch de kans om zijn kwaliteitsproduct op de kaart te zetten bij Europese bierliefhebbers en bij mensen die de Palestijnse zaak een warm hart toedragen.

Waar gaat de opbrengst naartoe?


Een deel van de opbrengst vloeit rechtstreeks terug naar de Taybeh-brouwerij. Het grootste deel gaat echter naar projecten van G3W in Palestina.
Meer info op de website van Geneeskunde voor de Derde Wereld: http://www.g3w.be

En hoe smaakt dat nu precies?

Wij probeerden het bier alvast uit en het moet gezegd: het viel zeer in de smaak. Taybeh is een heerlijk verfrissende pils met een romige kraag en een lekker kruidige toets. Wil je het Taybeh-bier zelf proeven of wil je het serveren tijdens een evenement? Stuur een e-mail naar G3W via info@g3w.be
 of bel naar 02/209.23.65 voor meer informatie.

Geef een reactie

Ello tweets

Schrijf je nu in op de Ello-nieuwsbrief
Sluiten

Zo ben je helemaal mee met

  • Ello-nieuwtjes
  • Projectupdates
  • Concrete resultaten