Skip content en ga naar navigatie

Een week in Malebo, op bezoek bij de bonobo's

05nov2012

bonobo

WWF-collega Gregory Claessens kwam onlangs terug van zijn eerste missie voor WWF-België. Hij vertelt over zijn fantastische ervaring: zijn ontmoeting met de bonobo's!

Met pretlichtjes in de ogen vertelt hij ons over zijn vlucht over de Congorivier en de weelderige landschappen. Na anderhalfuur vliegen, landde Gregory in Malebo, waar het lokale hoofdkwartier van WWF ligt.

De dag na zijn aankomst werd hij uitgenodigd om op zoek te gaan naar de bonobo's. Bonobo's staan samen met de zon op. Men moet dus vroeg uit de veren om ze te zien. In Malebo moest onze 'toerist' om 3u00 's morgens uit bed om aan zijn tocht te beginnen. Gregory vetrok samen met 3 gidsen en het projectteam. Om 4u30 stonden ze aan de rand van het bos. Na enkele minuten kwam de groep aan in het 'kamp' van de bonobo's. Elke avond bouwen de bonobo's nesten om te overnachten. 's Ochtends krijgen de bezoekers de kans om te kijken hoe de apen wakker worden.De bonobo's hebben snel door dat er mensen kijken, maar dankzij het gewenningsprogramma hebben ze hier geen problemen mee. Na ongeveer een half uurtje begint de groep zich te verplaatsen. Als het regent bouwen ze een nieuw nest om te schuilen. Na een uur bij de bonobo's hebben Gregory en zijn reisgenoten het bos verlaten zodat de bonobo's onverstoord hun dag kunnen verderzetten.

Wil je graag het ganse verslag lezen?
> Ga hier naar de WWF website

Geef een reactie

Ello tweets

Schrijf je nu in op de Ello-nieuwsbrief
Sluiten

Zo ben je helemaal mee met

  • Ello-nieuwtjes
  • Projectupdates
  • Concrete resultaten