Skip content en ga naar navigatie

Het verhaal van Peter, 9 jaar

09okt2012

sosPeter is een weeskind uit Kinshasa. Tot zijn achtste werd hij grootgebracht door zijn voogd die hem mishandelde: hij sliep op de grond en werd vaak geslagen en uitgehongerd.

Sinds juni 2011 wordt hij opgevangen in het SOS Kinderdorp Kinshasa. Hij beeldde zich in dat hij in Europa was en dat hij er zijn moeder zou terugzien die hem – volgens zijn voogd – zou verlaten hebben om terug te keren naar het oude continent. In werkelijkheid is zijn mama overleden enkele maanden na zijn geboorte.

Hij raakte al heel snel gehecht aan zijn SOS moeder. Hij dacht dat het om zijn biologische moeder ging en verdroeg de aanwezigheid van andere kinderen moeilijk. “Ik was heel gehecht aan haar, ik volgde haar overal. Ik wilde geen andere kinderen in huis, ik haatte mijn SOS broers en zussen, ik beschouwde mezelf als enig kind want dat is wat me gezegd werd door mijn voogd vooraleer ik in het SOS Kinderdorp kwam wonen.” Hij kwam verstrooid, jaloers en boos uit de hoek. Zijn SOS moeder heeft veel geduld moeten opbrengen om zijn gedrag te begrijpen.

Dankzij het werk van de psycholoog en het socio-educatief team, kon een dialoog tot stand gebracht worden tussen Peter en zijn SOS moeder. Ze heeft de tijd genomen en de juiste woorden gekozen om hem zijn verleden te laten vertellen en hem te helpen zijn zelfvertrouwen terug te winnen. Peter van zijn kant heeft geleerd om zich te integreren in zijn familie.

Vandaag is Peter een kleine gelukkige jongen. Hij voetbalt veel en fietst, speelt met zijn speelgoedauto’s en leest strips. “In het familiehuis helpt hij me bij kleine huishoudelijke taken, zoals de tafel dekken en afruimen”, legt zijn SOS moeder uit. Peter wil later, wanneer hij groot is, vliegtuigpiloot worden.

Wil je bijdragen en andere kinderen in Kinshasa een kans op een beter leven geven?
> Word Ello en steun SOS Kinderdorpen

Geef een reactie

Ello tweets

Schrijf je nu in op de Ello-nieuwsbrief
Sluiten

Zo ben je helemaal mee met

  • Ello-nieuwtjes
  • Projectupdates
  • Concrete resultaten