Skip content en ga naar navigatie

Ello held van de maand: Willem

19sep2011

Willem Pirquin

Een koe met een slak als vervoersmiddel of een bok op de rug van een ezel op de rug van een neushoorn. Het kan allemaal in de fantasie van Willem Pirquin: animator, illustrator en sinds kort ook docent aan de Lessius Hogeschool in Mechelen. Overal waar hij komt heeft hij een schetsboek en een potlood op zak, net als zijn gsm met Ello-abonnement. Goed voor een welverdiende Ello-heldenstatus!

Naam: Willem Pirquin
Leeftijd: 27 jaar
Woonplaats: Antwerpen
Beroep: Freelance animator en illustrator
Hobby's: Nutteloze kennis opdoen en — helaas — weer delen.

Hoe heb je Ello leren kennen?

Als student heb ik ooit een spotje voor Ello geanimeerd. Het heeft dan nog een hele tijd geduurd voor ik effectief ben overgestapt, maar ik heb er nog geen spijt van gehad.

Waarom koos je voor Ello?

Ik heb veel te lang met prepaid-kaartjes gewerkt. Toen ik uiteindelijk besloot om een abonnement te nemen, heb ik tarieven van verschillende operatoren vergeleken. Ello was niet duurder dan de andere, dus de keuze was snel gemaakt.
Het grootste voordeel van bellen met Ello is dat je altijd een excuus hebt om promojongens van andere gsm-providers wandelen te sturen!

Welk project steun je en waarom?

Ik steun alle projecten want ik ga ervan uit dat ze mijn centen allemaal even hard nodig hebben. Ik vind het wel interessant om de projecten te kunnen volgen en ben een verbazend trouwe lezer van de Ello-nieuwsbrief.

Is je gsm-gebruik veranderd, nu je weet dat je met elk gesprek en sms'je een steun geeft aan mensen en projecten die het nodig hebben?

Mijn gsm-gebruik is eigenlijk niet veranderd. Ik ben nooit de man geweest die duizenden sms'jes per maand stuurde. Omgekeerd is het wel een erg fijn besef dat je met elk bericht en met elk telefoontje een goed doel steunt in plaats van de zakken van de grote gsm-operatoren te vullen.

Hoever reikt jouw sociaal en ecologisch bewustzijn? Steun je naast Ello Mobile nog andere initiatieven?

Ik steun op dit moment geen andere initiatieven. Maar doorgaans heb ik er helemaal geen probleem mee om een correcte prijs te betalen voor een product als het ecologisch en sociaal verantwoord gemaakt is. Zolang het ook gewoon een leuk product is.

Je weet dat Ello veel te danken heeft aan de mond-aan-mondreclame van zijn gebruikers. Heb jij al vrienden of kennissen warm kunnen maken om over te stappen naar Ello?

Eigenlijk niet. Als ik over Ello vertel reageren de meeste mensen heel erg positief. Als ik hen dan eenmaal aanraad om over te stappen zijn ze vaak terughoudend. Best jammer eigenlijk.

Welk sms'je/telefoontje zou je vandaag gelukkig kunnen maken?

U mag mij altijd bellen.

 

Net als Willem alle Ello-projecten steunen?
Switch vandaag nog naar Ello Mobile

Geef een reactie

Ello tweets

Schrijf je nu in op de Ello-nieuwsbrief
Sluiten

Zo ben je helemaal mee met

  • Ello-nieuwtjes
  • Projectupdates
  • Concrete resultaten