Skip content en ga naar navigatie

Ello heldin van de maand - VerVanessa Debruyne

02jul2010

Vanessa Debruyne Maak kennis met Vanessa Debruyne

Ze houdt van koken, uitgaan, lezen én schrijven. En van een leuke babbel zo te merken! Maak kennis met Vanessa Debruyne, een heldin met een groot hart voor de wereld. Naast zich in te zetten als vrijwilligster, verwarmt ze zich met groene stroom en belt ze met Ello. Reden genoeg om haar eens flink in het zonnetje te zetten.

Leeftijd: 28
Woonplaats: Gent
Beroep: Freelancer
Hobbies: koken, uitgaan, dansen, lezen, schrijven

Hoe heb je Ello leren kennen?

Een goede vriendin vertelde me over Ello. Ik was op dat moment een heel ontevreden over mijn provider. Het begon na een adreswijziging: ik had twee keer gebeld om dit te melden, maar de facturen bleven op mijn oud adres toekomen. Ik was het meer dan beu. Die vriendin raadde me toen Ello Mobile aan. Als je toch zo graag belt en sms’t, kun je dat toch net zo goed voor het goede doel doen?

Waarom koos je voor Ello?

Omdat ik het fantastisch vind om op deze manier mijn favoriete NGO Bevrijde Wereld te steunen. Ik heb niet zoveel geld om weg te schenken aan het goede doel, maar een telefoonrekening betaal ik hoe dan ook. En sinds ik met Ello bel, betaal ik die met de glimlach. Het bedrag is hetzelfde als ik ervoor betaalde. Maar nu krijg ik ook een warm gevoel bij de gedachte dat er mensen geholpen worden met het geld dat ik besteed aan bellen en sms’en.

Welk project steun je en waarom?

Ik steun het waterproject van Bevrijde Wereld in Guinee-Bissau. Dat doe ik omdat ik vind dat iedereen in de wereld toegang zou moeten hebben tot drinkbaar water en voldoende voeding. Het maakt me kwaad als ik lees over hoeveel honger er nog steeds is in de wereld. En over hoe mensen en kinderen nog steeds sterven aan ziektes die veroorzaakt worden door vervuild water. Bevrijde Wereld zal met dit project 16.000 mensen toegang geven tot drinkbaar water. Wel, voor die mensen hang ik met plezier aan de telefoon.

Is je gsm-gebruik veranderd, nu je weet dat je met elk gesprek en sms’je een steun geeft aan mensen en projecten die het nodig hebben?

Nee, ik bel gewoon nog steeds veel te veel… (lacht) Maar de rekening betalen is wel veel fijner geworden.

Hoever reikt jouw sociaal en ecologisch bewustzijn? Steun je naast Ello Mobile nog andere initiatieven?

Ik zet me regelmatig in als vrijwilliger of freelancer voor organisaties die bezig zijn met ontwikkelingssamenwerking of klimaatacties. Thuis verwarmen we ons met groene energie en zijn we lid van een voedselteam. Dit is een groep die gezamenlijk fair-trade, bio- en streekproducten aankoopt. Ook ons huis zelf proberen we zo ecologisch mogelijk te verbouwen en we letten altijd goed op dat de producten die we kopen niet in slechte omstandigheden zijn gemaakt.

Je weet dat Ello veel te danken heeft aan de mond-aan-mondreclame van zijn gebruikers. Heb jij al vrienden of kennissen warm kunnen maken om over te stappen naar Ello?

Ik heb er al tegen veel mensen over verteld, maar ik weet niet hoeveel daarvan al effectief zijn overgestapt.

Welk sms’je/telefoontje zou je vandaag gelukkig kunnen maken?

Gewoon een berichtje van mijn vriend. Dat hij op weg is naar huis en dat hij verlangt om mij te zien. Meer moet dat niet zijn.

BEN JIJ ONZE NIEUWE “ELLO HELD VAN DE MAAND”?
Stuur ons nu een mailtje en wie weet word jij de ster van ons volgende interview.

Geef een reactie

Ello tweets

Schrijf je nu in op de Ello-nieuwsbrief
Sluiten

Zo ben je helemaal mee met

  • Ello-nieuwtjes
  • Projectupdates
  • Concrete resultaten