Skip content en ga naar navigatie

Bericht uit Bukavu

27mei2010

pi_soskinderdorpen_congo_bukava_2010_05

Hier is ie dan: de langverwachte projectupdate voor het malariaproject in Bukavu, Congo. Daar bindt Ello samen met SOS Kinderdorpen de strijd aan tegen armoede, kinderarbeid en ziekte. Vooral malaria is daar hoge prioriteit. Deze infectieziekte eist in Congo immers jaarlijks meer dan 600.000 kinderlevens. Hoog tijd voor actie!

Bukavu

Ten oosten van Congo, net boven het Kivumeer, ligt Bukavu. De regio leidt al jaren onder oorlog en politieke instabiliteit. De meeste buitenlandse investeerders verlieten het gebied vele jaren geleden en nu deelt de aanhoudende oorlog de genadestoot uit aan de al zwakke economie. Enkel armoede, hongersnood en ziekte blijven over. De aanwezigheid van het SOS kinderdorp is dus meer dan nodig. Ze zorgt niet alleen voor basisnoden zoals water, voedsel, onderwijs en medische zorgen, ze strijdt ook mee voor de rechten van vrouwen en kinderen.

1660 inentingen

Een grote mijlpaal in de geschiedenis van het dorp was de oprichting van het SOS Medical Centre in 1997. Het brengt de nodige medische zorgen naar de regio en voert een actief preventiebeleid. Maandelijks worden er meer dan 800 patiënten opgenomen en verzorgd. Vooral de infectieziekte malaria eist zijn tol in de regio. Als deze ziekte niet meteen behandeld wordt, kan een steek van de malariamug dodelijk zijn voor het slachtoffer. In 2009 behandelde het centrum 1660 besmette mensen. Ook de preventie rond malaria is één van de prioriteiten van het centrum. De medewerkers van het kinderdorp delen in samenwerking met de lokale overheid muskietennetten uit aan de bevolking in de regio.

Geef een reactie

Ello tweets

Schrijf je nu in op de Ello-nieuwsbrief
Sluiten

Zo ben je helemaal mee met

  • Ello-nieuwtjes
  • Projectupdates
  • Concrete resultaten