Skip content en ga naar navigatie

Terug naar school…op de vuilnisbelt

15sep2009

Arnoud, één van de drijvende krachten achter Mobile School, vertoeft momenteel in Nicaragua. Van daaruit stuurde hij een kort maar bijzonder krachtig filmpje op over de activiteiten van de lokale partnerorganisatie Las Hormiguitas, die er met de mobiele schooltjes op uit trekt naar de plaatselijke vuilnisbelt. Op zo’n vuilnisbelt leven immers vele families, die hoofdzakelijk overleven van wat anderen weggooien. Mobile School geeft ook hén de kans om terug te keren naar school, al hoeven ze daarvoor niet ver te lopen…

Het sociale centrum van Las Hormiguitas begon in Juni 2008 te werken met de mobiele schooltjes in de straten van Matagalpa. Hun doelgroep is tweeledig. Enerzijds de kinderen op het stort, anderzijds de straatkinderen in de binnenstad. In de eerste plaats probeert men aan de hand van de mobiele schooltjes het zelfvertrouwen van de kinderen opnieuw op te krikken zodat ze later op menswaardige manier kunnen deelnemen aan de samenleving. De opvoeders gaan daarvoor met de kinderen door 3 processen: vermenselijking, preventie en rehabilitatie. In al deze processen staat het mobiele schooltje centraal, als leerinstrument maar ook als meeting point en toeverlaat.

Het team besaat uit enkele professionele hulpverleners en tal van jonge vrijwilligers die zich onbaatzuchtig inzetten voor het project.

Geef een reactie

Ello tweets

Schrijf je nu in op de Ello-nieuwsbrief
Sluiten

Zo ben je helemaal mee met

  • Ello-nieuwtjes
  • Projectupdates
  • Concrete resultaten